Tags

, , , ,

Koka auto modelīšu darbnīca būs iekārtota Limbažu Bērnu un jauniešu centrā. Sacensību rampa modelīšu ripināšanai atradīsies centra foajē.

Koka auto modelīšu darbnīcā pieredzējušu pedagogu vadībā bērniem tiks piedāvāta iespēja pašiem no koka izgatavot auto modelīti ievērojot noteiktos parametrus. Ja izgatavotais auto atbildīs prasībām, tad ar to varēs piedalīties sacensībās. Ja prasības nebūs izdevies ievērot, tad varēs paripināt sev par prieku. Izgatavotos auto varēs ņemt līdzi uz māju.

Izgatavošanā tiks izmantoti mazi kokapstrādes darbagaldi, kas paredzēti, lai ar tiem varētu strādāt bērni. Mazie darbagaldi tiek darbināti ar 12V sprieguma elektromotoriem. Vairāk par šiem darbagaldiem var uzzināt Izglītības uzņēmuma “Lielvārds” mājas lapā.

Koka auto modelīšu izgatavo no koka kluča pievienojot tam asis un riteņus. Modeļus skaisti noformē, krāso vai aplīmē un tad ar time sacenšas ripinot no slīpas rampas.

Tehniskās prasības modeļiem ir ļoti striktas: izmēri, attālumi, masa. Prasības atrodamas šajā Nolikumā.

IMG_0337koka-auto-rasejums

Projekts tiek finansēts no Eiropas Ekonomiskās zonas Finanšu instrumenta, projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija un to administrē Sabiedrības Integrācijas fonds.

 

logo_SIF_EEZ_graf_el