UCAN do that 2 / Nāc un dari, jo Tu vari! PROJEKTS

cropped-galvenais-logo_bez-fona.png

Biedrība “Dzirnavu spēks” ir viena no sešiem partneriem starptautiskā projektā “Nāc un dari, jo Tu vari!”, jeb angliski “UCAN do that 2”.

Projekta vadošais partneris ir nodibinājums “Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds“, projekts tiek finansēts no Eiropas Ekonomiskās zonas Finanšu instrumenta, projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija un to administrē Sabiedrības Integrācijas fonds.

logo_SIF_EEZ_graf_el

Projektu, savstarpēji sadarbojoties, īsteno šādi partneri:

Nodibinājums “Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds
Biedrība “Dzirnavu spēks”
Biedrība “Mēs pasaulē”
Biedrība “NĀC KOPĀ”
Madonas Bērnu un jauniešu centrs
“Change the World” (Norvēģija)

Projekts ir tiek īstenots no 2014.g. 1.oktobra līdz 2015.g. 31.decembrim

Projekta NOSLĒGUMA KONFERENCE 2015.g. 4.decembrī, Lielvārdes Kultūras namā un “Lielvārds” Kompetences centrā. Laipni aicināti izteikt viedokļus, vērtējumu un priekšlikumus!

Ielugums_konference_04-12-2015-1Ielugums_konference_04-12-2015-2 Ielugums_konference_04-12-2015-3

Projekts īstenojis virkni saturiski atšķirīgu aktivitāšu, kas visas ir vērstas uz bērnu, praktisku iesaistīšanu viņu apkaimes dzīvē un pašapziņas paaugstināšanu.

Noslēguma pasākuma preses relīze šeit

Lielākās aktivitāšu grupas ir šādas:

Radošās darbnīcas paaudžu sadarbības veicināšanai – Tehniskās jaunrades nedēļa Limbažos un Radošo darbnīcu programma Madonā paaudžu sadarbības veicināšanai.

tu vari klut par F1 cempionuu can become f1 world champion

Jauniešu Mobilais tehniskais SOS dienests.

tu vari palidzet citiemu can help others

Seminārs, nometne un darbnīcas jauniešu iesaistei videi draudzīgu ilgtspējīgu sadzīves risinājumu veidošanā – Vides tehnoloģiju meistarklases (dienas nometne).

Tematiskas vasaras skolas Rugājos – „Garlaicībai garš deguns”., „Meklējam savu Laimes lāci” un Pieredzes apmaiņas brauciens „Es esmu savas dzīves autors”.

tu vari dzivot zaliu can live eco-friendly

Projekta norisi atspoguļos bērni un jaunieši, kuri būs saņēmuši apmācību “IT un sociālo mediju izmantošanas prasmju apguve bērniem un jauniešiem“.

Projekta atklāšanas konference 2014.g. 12.novembrī

Ielugums_Projekta_uzsaksanas_konference12112014fin Ielugums_Projekta_uzsaksanas_konference12112014fin-2 Ielugums_Projekta_uzsaksanas_konference12112014fin-3

2 thoughts on “UCAN do that 2 / Nāc un dari, jo Tu vari! PROJEKTS”

  1. Gunta Zalaiskalna said:

    Esmu patīkami pārsteigta, cik spilgtu rezonansi Vides tehnoloģiju darbnīcu saturs atstājis uz tā dalībniekiem – gan mazajiem, gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem – redzu, ka aktivitātes Vides tehnoloģiju darbnīcās ir bijušas “lipīgas” – to dalībnieki šobrīd ar iegūtajām prasmēm un zināšanām dalās ar saviem draugiem, tā ar darboties un atklāt vēlmi “aplipinot” jaunus un jaunus bērnus un pat pieaugušos (tieši šajā nedēļā Vides tehnoloģiju darbnīcās iegūtās prasmes tiks dalītas ar Majoru vsk skolēniem).

    Kā arī iedvesmojoši ir tas, ka, medijos un sociālajos tīklos uzzinot par Vides tehnoloģiju darbnīcās notikušajām aktivitātēm, cilvēki meklējuši kontaktus un sazinājušies, lai izteiktu vēlmi piedalīties nākamajā līdzīga rakstura pasākumā. Kas nozīmē, pasaules izzināšana, radoša pieeja problēmu risināšanai, sabalansēta un videi draudzīga saimniekošana caur paša praktisku darbību, pētīšanu un eksperimentēšanu radījusi plašu rezonansi!!! – tas ļauj cerēt uz daudz radošu jaunu (gan gados, gan sirdī) cilvēku tagad un nākotnē, kuriem būs no svara vide kādā dzīvojam un veids, kādā saimniekojam. Kuri ir gatavi gan radīt idejas, gan galvenais – tās īstenot! Tas patiesi iedvesmo! Paldies projekta izstrādātājiem!

  2. Nometne oktobrī bija ļoti laba gan organizatoriskā, gan nodarbību satura ziņā. Man būtu prieks, ja būtu vēl vairāk bērnu, kas gūtu prieku no tādām aktivitātēm.

Leave a comment